Mikrofoner

GRATIS LJUDDEMO

Mikrofoner

För att du ska få ett bra ljud är det viktigt att insignalen, d. v. s. ljudet som ska återges, är av hög kvalité. Därför är det viktigt att ha en bra mikrofon och att ha en mikrofon som är avpassad för det som ska göras.

Är det tal finns det en rad mikrofoner att välja på. Samma sak gäller om det är körsång eller musikinstrument.

Vi hjälper dig med rätt mikrofonval och vi arbetar med de stora fabrikaten AKG, Sennheiser, Shure, m. fl.

Trådlöst eller trådbundet.

Skillnaden mellan trådbundet och trådlöst är just sladden. Trådlöst är bekvämt eftersom du slipper sladden men att komma undan sladden kostar lite extra, tyvärr.


Vad ska du använda mikrofonen till?


Är det rock, kör, tal, gitarr, blås, flöjt, solosång o.s.v. Tillfället gör mikrofonen.
Är det rockn-roll så är det i stort sett dynamiska mikrofoner som tål höga ljudtryck och har låg känslighet som du ska använda.


Är det kyrkmiljö ska du gå upp några snäpp och satsa på bra kondensatormikrofoner med hög känslighet så att du inte behöver ha mikrofonen mitt framför munnen.


Tyvärr är det så att bra mikrofoner kostar. Det gör att det man skulle vilja ha kanske inte alltid är det man har råd med. Men kom ihåg att de viktigaste länkarna i en ljudanläggning är början och slutet – mikrofonen och högtalaren. Har du en billig, sämre mikrofon kan inte någon ljudanläggning i världen göra signalen bättre än den som mikrofonen levererar. Det kan även vara så att en dålig mikrofon låter än sämre i en bra ljudanläggning eftersom dess kvalité avslöjas lättare i en bra ljudanläggning. Så, ett grundråd är dock – satsa på bra mikrofoner. Det har du alltid igen.Välkommen att ta kontakt med oss för att diskutera mikrofonval.