Digitalt ljud

GRATIS LJUDDEMO

Digitalt ljud


Finns det något digitalt ljud? Nej, inte i fysiskalisk mening eftersom ljud ju är luft som rör sig vilket är analog teknik.

Däremot kan vi styra ljudet elektroniskt med hjälp av digital signalteknik, vilket vi egentligen menar när vi säger digitalt ljud.
Den digitala ljudtekniken är avancerad och ger möjligheter att göra sådant som förr var omöjligt. Men att sköta den behöver inte vara komplicerat. Vi kan den nya digitala ljudtekniken. Tala med oss så hjälper vi dig att reda ut hur den kan hjälpa dig.

Digital styrning – två valmöjligheter 
Om du vill ha digital styrning kan du göra det på två sätt, via ett digitalt mixerbord eller via en pekskärm.

– Digitalt mixerbord 
Ger den analoga känslan samtidigt som du får styrmöjligheterna från den digitala världen. En fördel är att du kan programmera färdiga scenarier. Det innebär att du t. ex. inte behöver oroa dig om någon ställt om alla reglage kvällen innan. Tryck på ”HOME” så ställer mixern in sig i sitt grundläge. En mycket uppskattad sak i kyrkor där många skruvar på knapparna.

– Pekskärm / Touchscreen 
Här har du har en bild av ett mixerbord på en bildskärm och sköter reglagen med hjälp av en pekpinne som du pekar med på skärmen. En pekskärmslösning ger stor möjlighet till olika lösningar med scenarier, styrning av ljus, kyrkklockor m. m. Pekskärm är en utmärkt lösning för den som vill ha enkelt handhavande kombinerat med stor flexibilitet.

Digitalt mixerbord från Yamaha

En modern pekskärm kan användas för att styra ljud. Det går även att använda en s.k padda och styra ljudet trådlöst från valfri plats.